Luciel onze anatomie docent (geeft ook les aan studenten diergeneeskunde)

Luciel van Vuuren – Dierenarts

Mijn naam is Luciel van Vuuren. Ik ben sinds oktober 2017 werkzaam in deze mooie kliniek. Drie jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Sindsdien heb ik gewerkt in een groot dierenasiel in Den Haag en in praktijken in Leusden en Amersfoort.

Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met het onderwijzen van Diergeneeskunde studenten. Daar haalde ik ontzettend veel plezier uit. Mijn hele familie bestaat uit docenten dus het zal wel in mijn bloed zitten. Ik heb toen met mezelf afgesproken dat ik eerst ervaring op zou doen als dierenarts in de praktijk, alvorens ik een baan als universitair docent zou ambiëren. Toen er een kleine drie jaar later een baan als docent op de faculteit Diergeneeskunde vrij kwam stond ik ineens in een dubio. Want doceren is leuk, maar het werk in de praktijk en het contact met de eigenaren vind ik ook ontzettend leuk. Wil ik het werk in de praktijk wel achter mij laten voor een baan als docent? Gelukkig kwam ik in contact met Susanne en hebben we een manier gevonden waarin ik kan werken als docent op de universiteit én als dierenarts in de praktijk. Een ideale combinatie voor mij! Hoe ziet dat er concreet uit? Doordeweeks werk ik op de faculteit Diergeneeskunde en geef ik onderwijs in de anatomie en fysiologie van het dierlijk lichaam. In het weekend kunt u mij tegenkomen op de praktijk tijdens het spreekuur op zaterdag en/of in de spoeduren. Ook kunt u mij op een vrijdag tegenkomen als ik bij Lennart of Saskia over de schouder mee kijk (er valt in deze goed uitgeruste kliniek altijd iets nieuws te leren).

De prachtige kater op de foto is Meneer (camera-schuw). Ik heb hem 2 jaar geleden geadopteerd uit het asiel. Met hem, en mijn vriend, woon ik samen in Utrecht.