de fret is een gezelligheids dier, geef hem voldoende aandacht!

De fret stamt af van de Bunzing en werd in de Romeinse tijd al gehouden voor de jacht. Tegenwoordig worden fretten niet alleen voor de jacht gehouden maar veel vaker gewoon als gezelschapsdier.

De fret is een heel grappig diertje. Ze zijn erg nieuwsgierig, speels, zindelijk, redelijk intelligent en ook heel knuffelbaar als ze goed zijn opgevoed. Een fret vergt veel aandacht en moet ook goed worden opgevoed zodat het een leuk betrouwbaar huisdier word. Een fret kan wel 10 jaar oud worden.

Fretten kunnen beter met z’n tweeën worden gehouden in een fretbestendige kooi (dus geen konijnen kooi) omdat deze diertjes meester in ontsnappen zijn. Fretten zijn zeer actief en als u besluit om een fret als huisdier te houden moet ook u hele huis worden aangepast, zodat de fretten elke dag even hun energie kwijt kunnen door los in huis te ravotten. Natuurlijk altijd onder toezicht omdat fretten overal op en in kruipen, van plantenbakken tot afvoerputjes en ze kunnen zelfs onder de vloerbedekking komen, niets is veilig!