Het belang van parasietenbestrijding

De meest voorkomende parasieten bij onze huisdieren zijn:

Vlooien

Vlooien zijn bloedzuigende parasieten die gedurende het gehele jaar actief kunnen zijn.

Doordat wij binnenshuis het hele jaar door een aangename temperatuur hebben voor vlooien, kunnen zij zich gedurende het hele jaar , dus ook in de winter ontwikkelen. Een enkele vlo produceert per dag tientallen eitjes. De ontwikkeling van eitje tot vlo kan 14-140 dagen duren.

Het is niet altijd direct duidelijk zichtbaar of uw huisdier vlooien met zich meedraagt. Om een vlooienbesmetting vast te stellen of uit te sluiten bij uw huisdier, kunt u uw dier kammen met een vlooienkam.
De vlo zelf wordt niet altijd gevonden. Wel kamt u vaak de vlooienpoepjes uit de vacht, deze zijn zichtbaar als zwarte spikkeltjes.

Aangezien de cyclus van een ei -> vlo tot 140 dagen kan duren, wordt het aangeraden om uw dier het hele jaar rond preventief te behandelen tegen vlooien.

Teken

Teken zijn voornamelijk actief van maart tot november. Echter, bij zachte winters en afhankelijk van de tekensoort kan deze periode beduidend langer zijn.

Naast het veroorzaken van huidontstekingen en abcessen kunnen teken ook levensbedreigende ziekten overdragen.

Wormen

Er zijn verschillende wormen die kunnen voorkomen bij uw hond of kat.
Spoelwormen en lintwormen vormen het grootste deel van de besmettingen.

Een grote misvatting is dat het zichtbaar is aan uw hond/kat of aan de ontlasting als een dier last heeft van wormen. Meestal zien we uitwendig juist helemaal niets aan het dier. Het grootste deel van de tijd zitten de wormen verstopt in het maagdarmkanaal van uw dier. Daar profiteren ze van alle voedingsstoffen die langskomen.

Ook mensen kunnen besmet raken met spoelwormen. Bij mensen trekken de larven door het lichaam heen en nestelen zich in verschillende organen. Mensen worden hier niet altijd ziek van, als dit wel het geval is, lijken de verschijnselen vaak op griep.

Voorkomen is beter dan genezen!

Om te voorkomen dat u of uw dieren ziek worden raden wij regelmatige, preventieve parasietenbestrijding aan.

Informeer hiernaar bij onze assistentes op de praktijk, zij kunnen u advies geven over de juiste middelen en frequentie van toedienen.

Aanbieding

In de maanden mei, juni en juli hebben wij een speciale aanbieding:

U krijgt 3 + 1 gratis bij aankoop van de middelen Stronghold Plus (kat) en Simparica (hond).